Modernizarea Aeroportului Satu Mare este în plină desfășurare (Foto)

Aeroport1

Aeroport2

aeropoert3

aeroport4

aeroport5

aeroport7

aeroport8

aeroport9

aeroport10

aeroport11

Lucrările de modernizare a suprafeței de mișcare (pista de aterizare/decolare) de la Aeroportul Satu Mare se desfășoară în condiții optime. În funcție de condițiile meteorologice urmează să se toarne asfaltul pe toată întinderea de 2.500 metri a pistei.

Declarația a fost făcută azi, 20 octombrie, de către președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, în cadrul unei conferințe de presă. Valoarea totală a proiectului este de 66.293.636,26 lei.

La întâlnirea cu jurnaliștii a participat și directorul Aeroportului Internațional Satu Mare, Nicolae Fechete.
Vă reamintim că contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Reabilitare și modernizare suprafețe de mișcare și extindere aerogara la aeroportul Satu Mare”, a fost semnat în data de 2 octombrie 2015, între Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sectorial – Transport 2007-2013 și Regia Autonomă Aeroportul Satu Mare în calitate de Beneficiar.

„Se lucrează intens la aeroport. Partea de reparare a pistei este în fază finală. Așteptăm schimbarea vremii pentru a putea turna asfaltul pe toată distanța de 2.500 metri a pistei. În paralel se lucrează la sistemul de canalizare a pistei și la aerogară. Valoarea proiectului este de peste 66 milioane lei. Proiectul trebuie închis pe 31 decembrie. Dacă nu e finalizat, se mută pe bugetul local de anul viitor. Ideea este ca diferența care în această situație va fi asigurată de la bugetul local, să fie cât mai mică”, a declarat Ștef.

Lucrările presupun extinderea aerogării, reabilitarea și conservarea suprafeței de mișcare a Aeroportului Satu Mare, conservarea rețelelor de canalizare și echiparea direcției principale de aterizare cu sisteme de balizaj.
Perioada de implementare a proiectului este de 3 luni.

Pentru a vedea cum va arăta aeroportul după finalizarea lucrărilor de modernizare dați click pe următorul link:

http://www.satmareanul.net/2015/10/02/vezi-cum-va-arata-aeroportul-satu-mare-dupa-modernizare/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.