Sute de sătmăreni au participat la „Weekendul Eco-Sportiv” de la Taberele Școlare

balon2

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare cu sprijinul Asociației SamStudia și a Consiliului Județean Satu Mare, au organizat sâmbătă, 17 și duminică, 18 octombrie, în Centrul de Agrement Ștrand și baza sportivă Dinamo, evenimentul intitulat „Weekend Eco-Sportiv Sătmărean”.

Activitățiile celor două zile au avut ca scop promovarea spiritului ecologist și a sănătății prin mișcare și s-au materializat prin organizarea unor competiții sportive respectiv lansarea unui balon cu aer cald ca promovare a modalităților alternative de transport.

Sâmbătă, înfruntând vremea nefavorabilă, un număr de nouă echipe s-au duelat într-un turneu de minifotbal. Câștigătoarea turneului a fost desemnată echipa „ASP14” (componența: Sabou Rares, Stoica Alex, Zaha Stelian, Boitor Mirel, Ștrempel Alexandru, Berki Alex, Țânțaș Sergiu), locul doi a fost ocupat de echipa „Galacticii” iar locul trei de echipa „Prieteni cu fotbaliștii”.

În paralel, în clubul de la tabere a fost organizat un turneu de șah la care au participat peste 30 de copii și tineri. Locul I, la masculin, a fost ocupat de Mocan Alex, locul II de Enea Sebastian, locul III de Donca Andrei, în timp ce la feminin pe prima poziție s-a clasat Luca Cezara, locul II Breban Valentina, iar cel mai tânăr concurent a fost Zamfir Luca.

De menționat este că, o mică dar entuziastă echipă formată din doamnele de la Agenția de Protecție a Mediului, au afectuat un intens antrenament Zumba condus de instructorul Andrea Jeromos.

Duminică, punctul de maximă atracție a zilei a fost constituit de zborul cu balonul cu aer cald. Un număr de 643 de persoane, cu precădere copii și tineri au urcat, pe rînd, în coșul balonului care i-a ridicat la aproximativ 30 de metri de sol. A fost o activitate inedită, gustată la maxim de toți sătmărenii participanți.

În același timp, în clubul de la tabere s-a organizat un turneu de tenis de masă a cărui câștigători au fost: Petric Sorin – locul I, Zaha Vasile – locul II și Sălăjan Andrei – locul III. Începând cu ora 14.00 terenul de minifotbal a găzduit, de această dată, o competiție dedicată instituțiilor. Au participat echipe ale instituțiilor județene din subordinea Ministerului Mediului (A.P.M., Direcția Silvică, S.G Ape SM) și echipa Consiliului Județean Satu Mare.

Câștigătoarea competiției a fost echipa Consiliului Județean, pe locul doi clasându-se echipa Ocolului Silvic Borlești iar pe 3 Ocolul Silvic Livada. Câștigătorii tuturor competițiilor sportive au fost premiați cu medalii, cupe și tricouri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.