Patru sătmăreni s-au intoxicat cu ciuperci

ciuperci

Patru persoane au ajuns în week-end la spital, victimele prezentând simptomatologia specifică unei intoxicații cu ciuperci. Aceștia au ajuns la Urgențe începând din seara de sâmbătă, 17 octombrie și în noaptea dinspre duminică, 18 octombrie.

Este vorba despre două femei de 60, respectiv 43 de ani, o fetiță de 12 ani și de un bărbat de 28 de ani, toți din Satu Mare.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian, a declarat că cele două femei, de 60 respectiv 43 de ani nu au necesitat internarea, prezentând o formă medie de intoxicație, însă copila de 12 ani a fost internată la Pediatrie. Starea fetiței s-a ameliorat considerabil astfel că, cel mai probabil în cursul zilei de marți, 20 octombrie, aceasta va fi externată.

Bărbatul de 28 de ani a ajuns la Urgențe în noaptea de sâmbătă spre duminică. Acesta le-a spus medicilor că a prăjit ciuperci pe o plită după care le-a consumat. Primele simptome au apărut la câteva ore după ce a mâncat ciuperci. Victima nu a necesitat internarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.