Un senator propune reducerea programului de lucru

lucru

Senatorul UNPR Ioan Iovescu propune reducerea programul zilnic de lucru de la opt ore la şase ore. De asemenea, acesta propune și majorarea salariului minim pe economie până la 1.500 de lei brut.

Parlamentarul a declarat azi, 16 octombrie pentru Mediafax că s-a gândit la reducerea programului zilnic de lucru de la opt ore la şase ore încă din 2013, însă nu a găsit susţinere în partidul din care făcea parte la vremea respectivă (PP-DD).

„În prima fază m-am gândit la cei care lucrează în trei schimburi. Am abordat în cadrul partidului această problemă, la PPDD, şi nu am găsit nicio susţinere de niciun fel. Mi s-a spus că cei de la Comunitatea Europeană nu permit aşa ceva, că pierdem investitorii că – vezi, Doamne – nu mai vin, că lucrează prea puţin muncitorii. Şi am amânat, dar acum am prins puteri, când am auzit că Suedia aplică ideea, deci treaba cu Comunitatea Europeană nu mai stă în picioare, putem face aşa ceva, doar să avem voinţă politică (…) Am văzut la comune, din experienţa proprie, că oamenii sunt agitaţi la sate şi ar mai face ceva pe lângă case, dar ei stau opt ore la serviciu. Suedezii spun că în acest fel oamenii sunt mai fericiţi, de ce nu am fi şi noi mai fericiţi? Să poată oamenii să aibă împărtăşire în cadrul familiei, să poată să se întâlnească, să stea mai mult cu copiii, să le dea educaţie”, a declarat Iovescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.