Mormânt medieval descoperit în localitatea Căpleni (Galerie foto)

mormant1

mormant2

mormant3

mormant4

mormant5

mormant6

mormant7

mormant8

mormant9

mormant10

mormant11

mormant12

mormant13

Un mormânt cu o vechime de mai multe sute de ani a fost descoperit joi, 15 octombrie, în localitatea Căpleni, în apropiere de Mănăstirea Franciscană „Sfântul Anton de Padova”. Descoperirea a fost făcută de către un grup de muncitori, în timpul lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare în localitate. Șeful șantierului a anunțat imediat Muzeul Județean Satu Mare, la fața locului deplasându-se mai mulți arheologi.

Specialiștii spun că pe vremuri, mormântul era situat la marginea curții vechii biserici din Căpleni și că osemintele au o vechime de aproximativ 500-600 de ani. Mormântul medieval a fost găsit în apropierea Mănăstirii Franciscane din Căpleni, așezare construită în preajma secolelor XI-XII, locul în care află și renumita Criptă a familiei Karolyi.

Arheologul Romasz Sandor explică faptul că osemintele au fost găsite la o adâncime de aproximativ 60 de centimetri, însă, din nefericire, sicriul din lemn a fost distrus de excavator.

Potrivit arheologului Hago Attila Nandor lucrările de canalizare nu trebuie oprite din cauza acestei descoperi, deoarece specialiștii își limitează cercetările doar la un perimetrui destul de restrâns, ceea ce nu va încurca desfășurarea investiției.

Sursa foto: www.anziksz.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.