Fii turist în judeţul tău!

centru turism (1)

Consiliul Judeţean Satu Mare prin Centrul de Informare Turistică a creat două trasee turistice (SUD şi NORD) care se adresează tuturor elevilor din şcolile din judeţul Satu Mare şi nu numai. Excursiile pe cele două trasee se vor desfăşura la sfârşit de săptămână sau în vacanţe pentru a nu perturba procesul educativ. Am creat aceste trasee turistice pentru ca fiecare elev să aibă posibilitatea de a cunoaşte frumuseţile şi locurile pitoreşti din judeţul Satu Mare.

Fiecare traseu durează o zi, iar costul per elev este de aproximativ 30 de lei, în care este inclus transportul şi o masă.

Circuitul din partea de SUD a judeţului începe cu Cetatea Oraşului Ardud, continuă cu Biserica din Acâş, Tăşnadul cu băile termale, după care se merge la locul de naştere a celui mai reprezentant poet al liricii maghiare moderne, Ady Endre. Traseul continuă cu vizitarea Monumentului Ostaşului Român din Carei. Odată ajunşi în Carei se vizitează şi Castelul Karolyi şi Cripta Familiei Karolyi din Căpleni. Acest traseu se termină cu Monumentul lui Mihai Viteazu din Moftinu Mic.

Circuitul din partea de NORD a judeţului începe la gurile minei din Turţ, unde se vizitează o gospodărie oşenească. Se continuă cu Gherţa Mică unde se va vizita casa în care s-a născut scriitorul evreu Rodion Markotivs, urmează Călineşti Oaş cu frumosul lac artificial. Traseul continuă la Boineşti la Falansterul lui Pastory. În circuitul urmează Mănăstirea de la Bixad, cu o vechime de peste 300 de ani, capitala Ţării Oaşului – Negreşti Oaş cu Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului, și o mică excursie la Luna Şes. Traseul se va termina în Vama la Casa Olarului, Istvanfi Geza.

Pentru informaţii suplimentare apelați Centrul de Informare Turistică Satu Mare:

Tel.: 0261-805102

E-mail: andreikrucz@cjsm.ro / Tel: 0748791036
andreasfekete@cjsm.ro / Tel: 0747493881
zsuzsannarevesz@cjsm.ro / Tel: 0743950975

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.