Cyber Crime – În atenția elevilor din Satu Mare, Carei și Negrești-Oaș

elevi

Criminalitatea informatică este subiectul celei mai recente campanii desfășurate de polițiștii sătmăreni. Campania „Cyber Crime” se desfășoară în luna octombrie în toate țările Uniunii Europene și are ca scop atragerea atenției asupra infracțiunilor informatice pe care tinerii le pot comite cu sau fără voia lor, precum și a modalităților practice de apărare în fața infractorilor informatici.

În săptămâna 12-16 octombrie polițiștii sătmăreni au organizat și susținut numeroase activități pe această temă. Astfel, elevii Școlii Gimnaziale „Bălcescu-Petofi” au fost învățați miercuri, 14 octombrie cum să se ferească de pericolele internetului, ce comportamente online trebuie să evite dar și care sunt provocările la care nu trebuie să răspundă pe internet.

În aceeași zi, elevii Colegiului „Unio Traian-Vuia”, au aflat de la inspectorul principal de poliție Felicia Hrihorișan care sunt infracțiunile legate de utilizarea internetului, dar și modalități de protejare a datelor personale în spațiul virtual.

Peste 100 de elevi ai Liceului Teoretic Negrești-Oaș au participat activ la discuțiile cu polițiștii în cadrul unor întâlniri organizate joi, 15 octombrie 2015, în această instituție, dovedindu-se interesați și foarte receptivi la subiectul propus. Liceul Sportiv a fost, de asemenea, gazda unor discuții privind infracțiunile cibernetice, azi 16 octombrie, fiind organizate două întâlniri cu elevii claselor a X-a. Discuțiile au fost deosebit de interactive, elevii dovedindu-se dispuși să învețe, dar și să împărtășească din experiențele lor virtuale mai puțin fericite și din soluțiile pe care le-au găsit fiecărui caz în parte.

În cadrul aceleiași campanii polițiștii au fost prezenți și sâmbătă, 10 octombrie, la Programul Educațional „Loga Dance School”, unde le-au prezentat celor peste 250 de participanți principalele vulnerabilități ale copiilor în utilizarea rețelelor de socializare, subliniindu-se maniera în care pot rămâne protejați în acest spațiu, adeseori frecventat de persoane care nu întotdeauna au intenții bune.

Campania „Cyber Crime” demarată la 1 octombrie, a avut până în prezent un număr de peste 750 de participanți, în marea lor majoritate elevi, activitățile urmând să fie continuate până la sfârșitul lunii octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.