Puțină adrenalină: Zbor cu balonul cu aer cald, sâmbătă, la Satu Mare

Elisabeta Bekessy

După ce cu ocazia „Săptămânii Mobilității Europene” vremea nu a fost tocmai favorabilă pentru lansarea balonului cu aer cald, acțiunea programată pentru data de 20 septembrie fiind anulată din cauza ploii torențiale, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) reia această inițiativă.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 15 octombrie, la Complexul Ecologic „Casa Verde” din Grădina Romei, directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy a declarat că acțiunea de lansare a balonului cu aer cald va avea loc în această sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 09.00, pe Stadionul „Dinamo” din Satu Mare.

Cu această ocazie, timp de patru ore, copiii și nu numai vor avea posibilitatea să se înalțe în aer cu balonul. Potrivit celor declarate de Bekessy, balonul își va duce călătorii până la altitudinea de aproximativ 30 de metri.
„Sperăm ca de această dată totul să fie în ordine și vremea să fie mai îngăduitoare. Totuși, îi anunțăm pe sătmăreni că în caz de vreme nefavorabilă, acțiunea va fi anulată”, a declarat Bekessy.

Acțiunea face parte dintr-o serie de activități programate pentru acest sfârșit de săptămână – „Weekend ECO-Sportiv sătmărean” – eveniment organizat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Satu Mare, Consiliul Județean și Asociația „SamStudia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.