Prof. univ. dr. Rumelia Koren, Cetățean de Onoare al municipiului Satu Mare

medici2

medici3

Dorel Coica

Prof. dr. Rumelia Koren

Prof. univ. dr. Rumelia Koren de la Universitatea din Tel Aviv (Israel) a primit azi, 15 octombrie, distincția de Cetățean de Onoare al municipiului Satu Mare. Decernarea titlului a avut loc într-un cadru festiv, la debutul celei de-a XII-a ediții a „Zilelor Medicale Sătmărene”, eveniment organizat la Restaurantul „Romantic” din municipiu.

Dintre oficialități, la eveniment a participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, cel care a înmânat titlul de Cetățean de Onoare medicului Rumelia Koren. Vă reamintim că în ședința din luna septembrie (24 septembrie), consilierii municipali au votat în unanimitate acordarea acestui titlu renumitului medic român.

Prof. univ. dr. Rumelia Koren s-a născut în Fălticeni iar ca medic a lucrat o vreme la Satu Mare, unde a pus bazele secţiei de anatomopatologie de la Spitalul Judeţean. Deşi stabilită în urmă cu aproape 30 de ani în Israel, prof. Koren a reprezentat pretutindeni cu cinste şcoala de medicină din România.

Dr. Rumelia Koren a primit în anul 2013 titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, în semn de recunoaştere şi preţuire a bogatei activităţi ştiinţifice şi culturale pe care a desfăşurat-o şi, o desfășoară în continuare. Dr. Rumelia Koren desfășoară o bogată activitate științifică la Universitatea din Tel Aviv, invenţiile în tehnici medicale având ca punct de plecare activitatea desfăşurată la Satu Mare.

În luarea de cuvânt Dorel Coica a felicitat-o pe dr. Rumelia Koren pentru întreaga activitate științifică și pentru modul în care promovează municipiul Satu Mare în lumea științifică internațională.

La rândul ei, dr. Koren, a mulțumit pentru înalta distincție după care a trecut în revistă prodigioasa sa activitate profesională.

„Zilele Medicale Sătmărene” se desfășoară în perioada 15-17 octombrie. La eveniment sunt prezenți medici de top atât din țară cât și din străinătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.