Premieră absolută în România în prezentarea Trupei „Harag György”

teatru

Spectacolul „Făcuți unul pentru altul” prezintă povestea de dragoste dintre Szécsi Pál și Domján Edit, un spectacol ce urmează să aibă premiera pe data de 16 octombrie, ora 18.00 în sala amfiteatru a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Regizorul spectacolului, actorul Bessenyei István a subliniat faptul că în cursul repetițiilor au încercat să scoată în evidență latura lirică a textului: „Este un spectacol frumos, iar prin intermediul melodiilor din spectacol, publicul are ocazia să descopere mai bine personalitatea celor doi oameni”.

Interpretul personajului Szécsi Pál, actorul Spisák István a atras atenția asupra faptului că au efectuat o profundă analiză a biografiei personajelor, căci a fost indispensabil să se familiarizeze cu aceste personalități mai puțin cunoscute de generația lor. „Au fost adevărate icoane ale generației lor, însă în momentul în care mă transpun în figura lui Szécsi, ajung să reliefez situația dată”.

Actrița Kovács Nikolett, interpreta rolului lui Domján Edit a menționat că necesită mare concentrare și o muncă mult mai intensivă evoluția într-un cadru mai intim în cadrul unui spectacol cu puține personaje. „Suntem amândoi pe scenă aproape și nici măcar în acele puține momente când așteptăm schimbarea decorului nu renunțăm să ne concentrăm. Ne-am simțit foarte bine pe durata repetițiilor”.

Decorul și costumele spectacolului sunt semnate de Szabó Anna, conducător muzical Manfrédi Annamária, coordonator muzical Moldován Blanka, coregrafia Gabriela Tănase. Înregistrările audio au fost realizate la Blue Sound. Regizor tehnic și sufleur Varga Katalin.
Bilete pentru spectacol se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.