Hotel „Sport”, recuperat de DJST Satu Mare

Virgil Dragos

Hotel Sport

Hotel „Sport” din Satu Mare a revenit, de săptămâna trecută, în proprietatea Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST). Anunțul a fost făcut de către directorul DJST Satu Mare, Virgil Dragoș, în cadrul unei conferințe de presă organizate azi, 15 octombrie.

Șeful DJST a declarat că contractul de închiriere a hotelului cu firma care se ocupa de lucrările de reabilitare a fost reziliat unilateral de instituția pe care o conduce încă de anul trecut. Este vorba despre firma SC Bosic Empire Company SRL, la care Florin Gal deținea la acea vreme (2009-2010) 45% din părțile sociale. Dragoș spune că contractul a fost reziliat deoarece firma respectivă a făcut modificări, inclusiv la structura clădirii, fără a avea un aviz în acest sens nici din partea DJST și nici din cel al Inspectoratului Teritorial în Construcții.

De asemenea, în urma inventarului efectuat, s-au constatat lipsuri în valoare de aproximativ 40.000 de lei, spune Virgil Dragoș. Acesta a declarat că decizia de reziliere a contractului de închiriere a fost atacată de administratorul hotelului, iar instanța a dat câștig de cauză DJST-ului.

„Pentru noi este o satisfacție mare, importantă, dar în același timp și o responsabilitate pentru că de acum vom avea un lucru mai important de făcut, de a-l pune din nou în funcțiune. În momentul închirierii hotelul era funcțional, chiar dacă în condiții proaste. Din păcate în momentul de față nu-l putem da în folosință”, a declarat Virgil Dragoș.

Directorul DJST spune că partea cea mai grea urmează doar acum deoarece clădirea are nevoie de investiții majore. În acest sens, instituția pe care o reprezintă a făcut demersuri și la Ministerul Tineretului și Sportului. Conform contractului de închiriere din 2010, era specificată suma de 875.000 lei. „Noi neavând alt deviz de investiții ne-am raportat la respectiva sumă. Sper ca într-un an de zile să se știe în ce direcție se merge”, spune Dragoș.

Acesta mai spune că până în 2010 hotelul avea 55 de locuri de cazare, 18 camere și două apartamente.

La începutul lunii decembrie 2010, Hotel „Sport” a fost închiriat pentru 10 ani contra unei sume modice de către fostul director al DJST, Florin Gal, unei firmei unde avea chiar și el interes până în luna septembrie 2009. Firma câștigătoare a licitației a fost desemnată SC Bosic Empire Company SRL din Carei, la care directorul Gal (la acea vreme) a deținut aproape jumătate (45%) din părțile sociale. Potrivit unor surse demne de încredere cealaltă firmă care a participat la licitația despre care vorbim, Network Invest 2010 SRL, a fost înregistrată la Registrul Comerțului cu doar câteva zile înaintea licitației pe numele unui membru al familiei Gal.

Totodată, vă reamintim că foștii directori ai Hotelului „Sport”, Florin și Călin Gal sunt cercetați pentru corupție. Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României, următorul termen fiind în data de 5 noiembrie.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2009-2011, în timp ce au îndeplinit pe rând funcția de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Satu Mare, frații Gal au efectuat acte de comerț în numele SC Bosic Empire Company SRL Carei, firmă pe care o administrau.

La sfârșitul anului trecut, Curtea de Apel Oradea (CAO) l-a condamnat pe Florin Gal la 2 ani și 6 luni de pușcărie iar pe Călin Gal la 2 ani de închisoare. Frații Gal au atacat sentința instanței orădene la ÎCCJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.