„Valulul de lumină” va ajunge și la Satu Mare

lumina

Organizația „Eternul Miracol Materna Alinare” (E.M.M.A.) va marca joi, 15 octombrie, „Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”, eveniment ce se desfășoară în SUA, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene. La Satu Mare evenimentul va fi marcat în Centrul Nou, în locul de joacă de pe Pasajul „Corneliu Coposu” (la groapa de lângă magazinul „Someșul”) cu începere de la ora 19.00.

Astfel, joi la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.

În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de-a VI-a ediție și se va desfășura simultan în cel putin 18 orașe (inclusiv Satu Mare) în care, la ora 19.00 se vor aprinde sute de lumânări în memoria copilașilor plecați prea curând dintre noi.

„Dorința noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane și să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind astfel alinare părinților îndoliați dar și să atragem atenția asupra ratei ridicate a mortalității infantile din România. Cine nu poate ajunge la eveniment poate totuși participa indirect, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla”, spune Bianca Brad.

Mișcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 cand președintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebelușilor și copiilor decedați.

În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor”. An de an mișcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele.

Foto: Arhiva Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.