Program de burse pentru copiii talentați fără posibilități financiare

copii

După ce, în prima parte a anului, peste 360.000 de lei au mers către 30 de povești de viitor, în octombrie s-a lansat cea de-a II-a ediție a „Jurnalului de fapte bune”, un program de burse pentru copiii cu performanțe în sport, artă și învățătură. Oricine cunoaște un copil talentat, fără posibilități financiare, este invitat să-i înscrie povestea pe www.jurnaldefaptebune.ro.

Programul „Jurnal de fapte bune” oferă burse lunare de câte 1.000 de lei, timp de un an de zile, copiilor care demonstrează că drumul către obținerea performanței le este îngreunat de neajunsurile financiare.

Pe lângă bursele individuale, noua ediție aduce și premii speciale pentru profesorii și antrenorii implicați în susținerea copiilor precum și pentru echipe. Astfel, structura finală a burselor acordate în cea de-a II-a ediție a programului „Jurnal de Fapte Bune” desfășurată în perioada 5 octombrie – 31 decembrie 2015 este următoarea:
-16 burse în valoare de 1.000 lei/lună fiecare, timp de un an de zile, pentru copiii cu potențial și performanțe deosebite;

-9 burse, în valoare de 2.250 de lei fiecare, pentru profesorii sau antrenorii care au dovedit implicare deosebită în pregătirea și susținerea copiilor, inclusiv prin înscrierea în cadrul proiectului „Jurnal de fapte bune”. Vor fi acordate trei burse în fiecare lună;

-două burse în valoare de 15.500 de lei fiecare, pentru echipele de copii cu performanțe deosebite în aria lor de pregătire (la nivel de echipă).

Regulamentul complet este disponibil pe platforma online JurnaldeFapteBune.ro

Pentru a fi eligibile, cazurile înscrise trebuie să îndeplinească anumite criterii, cele mai importante fiind: vârsta maximă de 18 ani; dovada practicării activității și a rezultatelor obținute de copil în trecut în domeniile vizate de proiect: sport, arte (muzică, arte vizuale și artele spectacolului) și învățătură; situația materială a familiei. Copiii înscrişi trebuie să provină din familii în care venitul net/membru nu depăşeşte 700 de lei lunar.

Oricine cunoaște un copil talentat la sport, arta sau învățătură îi poate întinde o mână de ajutor și îl poate înscrie, în doar câțiva pași, pe platforma online a proiectului, www.jurnaldefaptebune.ro. Cei care nu cunosc un astfel de caz pot contribui, la rândul lor, prin susținerea directă a oricărui copil cu bani sau materiale necesare pregătirii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.