Din cauza marfarului deraiat, trenul Satu Mare-București a mers pe la Suceava

tren

După ce trei vagoane ale unui marfar au deraiat azi (14 octombrie) dimineață, în zona Valea Florilor (județul Cluj) din apropierea municipiului Câmpia Turzii, circa 30 de trenuri au fost afectate de acest accident, printre care și trenul Interregio Satu Mare-București. Trenul care trebuia să treacă pe ruta Cluj Napoca-Câmpia Turzii, a fost deviat pe la Suceava.

Zeci de tone de motorină au ajuns azi în sol după ce un marfar a deraiat în zona Valea Florilor din județul Cluj, circulația feroviară fiind blocată ore în șir.

„În urma deraierii marfarului în zona Valea Florilor sunt afectate circa 30 de trenuri regio și interregio care circulă între Cluj-Napoca și Câmpia Turzii. Este vorba de trenuri care fac legătura între Cluj-Napoca și București, Craiova, Teiuș, Deva. Sunt sute de călători afectați de această situație. Până la restabilirea circulației feroviare de către Compania Naționala de Căi Ferate CFR se asigură transbordarea călătorilor în Cluj-Napoca și Câmpia Turzii cu autobuze. Trenul interregio Satu Mare – Bucuresti, care trebuia să treacă pe ruta Cluj-Napoca – Câmpia Turzii, este deviat pe la Suceava”, spun reprezentanții CFR.

Purtătorul de cuvânt al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Cluj, Adina Maier, a declarat pentru Mediafax că specialiștii instituției au prelevat probe de sol pentru a verifica gradul de poluare în urma scurgerii de motorină din vagoanele răsturnate. Garnitura transporta circa 880 de tone de motorină, din care câteva zeci de tone din vagoanele răsturnate s-au scurs în sol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.