Cutremurele și inundațiile, riscurile majore pentru județul Satu Mare

baze

Ruperea barajului de la Călinești-Oaș, respectiv cutremurele din zona municipiului Carei sunt principalele pericole pentru siguranța locuitorilor din județul Satu Mare, susțin membrii Comitetului pentru Situații de Urgență care s-au reunit azi, 14 octombrie într-o ședință extraordinară pentru a înființa două baze de operații, una la Livada iar a doua la Carei.

„După analiza registrului de riscuri, situaţiile pentru care s-ar impune crearea acestor baze operaţionale ar fi: inundaţiile provocate de un accident la barajul Călineşti şi riscul seismic ridicat din zona municipiului Carei. Pentru aceste două tipuri de riscuri am considerat necesar să organizăm bazele operaţionale”, spune șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare, colonelul Gheorghe Dan.

Potrivit interlocutorului cele două baze de operații trebuie să fie la aproximativ 10-15 kilometri de zonele de risc.
Bazele vor conține cort pentru partea de igienă personală, spațiu administrativ, loc pentru gararea utilajelor și a mașinilor. Totodată, din dotarea bazei vor face parte: vesela, saci de dormit, sisteme de climatizare, automacara, rotopercutor și altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.