Alcoolul și urmările lui, în atenția elevilor careieni

elevi

Campania de conștientizare a influențelor nefaste produse de alcool, inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, a ajuns luni, 12 octombrie la Carei.

Elevii Colegiului „Iuliu Maniu” au avut parte de trei sesiuni informative pe această temă, organizate și susținute de reprezentanții Poliției, comisarul Simona Săndulescu și inspectorul principal Felicia Hrihorișan. Au fost discutate într-o manieră interactivă principalele efecte ale alcoolului pe termen scurt, dar și în urma consumului cronic, precum și legăturile strânse care există între consumul de alcool și infracționalitate, pe de o parte, și față de victimizare, pe de altă parte.

Sub influența alcoolului se comit cel mai adesea infracțiunile cu violență de la loviri și vătămări corporale, până la lovituri cauzatoare de moarte sau omor.

Alcoolul este frecvent asociat cu tâlhăriile, studiile realizate la nivelul IPJ Satu Mare arată că atât cei care comit infracțiunile, cât și victimele, în marea lor majoritate bărbați, se aflau sub influența băuturilor alcoolice la momentul comiterii faptei.

Problema conducerii sub influența alcoolului a fost, de asemenea, subiect de dezbateri, reprezentantele Poliției subliniind faptul că legislația română incriminează orice fel de consum de alcool la volan, fie contravențional, fie penal, fiind sancționat. Totodată s-a insistat în cadrul discuțiilor asupra faptului că și ceilalți participanți la traficul rutier, respectiv bicicliștii sau pietonii, reprezintă un real pericol atunci când se află în stare de ebrietate.

Activitățile s-au dovedit utile și interesante pentru participanți. La întâlnirile organizate au fost prezenți peste 165 de elevi din opt clase și nouă cadre didactice, sub coordonarea directorului Adrian Micovschi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.