„Ziua porților deschise” la ISU „Someș” Satu Mare

pompieri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare organizează marți, 13 octombrie, între orele 10.00 și 14.00, la sediul instituției, precum şi la celelalte subunităţi „Ziua porţilor deschise” cu ocazia sărbătoriri a „Zilei Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”.

Vizitatorii se vor putea familiariza cu mijloacele de intervenţie şi modul de folosire al acestora în cazul producerii unor situaţii de urgenţă/dezastre naturale, vor putea observa aspecte din activitatea profesională de zi cu zi a salvatorilor şi vor asista la exerciţii demonstrative.

De la începutul anului până în prezent, pompierii sătmăreni, au intervenit la un număr de 16 situaţii de urgenţă, din categoria fenomenelor meteo periculoase la care ISU „Someş” Satu Mare a participat cu un număr de aproximativ 32 de autospeciale şi 64 de pompieri.

Potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, ziua de 13 octombrie este desemnată „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”.

De asemenea, începând cu anul 2011, de fiecare dată când 13 este într-o zi de marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă declară această zi drept: „Ziua Informării preventive”. Astfel, în acest an, data de 13 octombrie are dublă semnificaţie.

Pentru marcarea acestui eveniment, Inspecţia de prevenire a elaborat o serie de materiale informative, care vor fi diseminate cu ocazia executării controalelor de prevenire pe parcursul lunii octombrie şi, de asemenea, vor fi distribuite cu prilejul organizării unui punct mobil de informare preventivă la Detaşamentul de Pompieri Satu Mare în data de 13 octombrie, când se va organiza „Ziua Porţilor Deschise”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.