Descoperire extraordinară a arheologilor la situl de la Medieșu Aurit (Foto)

cupe1

cupe2

Patru cupe ce datează din epoca bronzului au fost descoperite recent de către arheologi la situl de la Medieșu Aurit. Cu mii de ani în urmă, cupele au fost așezate pe fundul unei gropi. Potrivit specialiştilor, pe teritoriul ţării noastre epoca bronzului începe pe la mijlocul mileniului IV î. Hr. (aproximativ 3.500) şi ţine până la sfârşitul mileniului al II î. Hr. (1.100).

Arheologii spun că descoperirea este deosebit de importantă deoarece prin prisma acesteia se poate stabili modul în care se desfășurau festivalurile și sărbătorile în perioada preistorică și în antichitate.

Specialiștii susțin că ceștile și cupele erau tratate ca obiecte personale, cu o mare importanță pentru proprietarii acestora. Două dintre cupele mari descoperite la Medieșu Aurit au unele dintre cele mai sofisticate decoruri din preistoria „Batrânului Continent”. Studiind aceste cupe, arheologii susțin că ornamentele realizate pe aceste obiecte nu au fost făcute la întâmplare. Există câteva zeci de motive ornamentale care pe parcursul a câtorva veacuri se repetă la vasele de servit la masă și pe arme.

Arheologii spun că, două ceşti identice cu cele de la Medieşu Aurit au fost descoperite anterior şi la Nyirmada (Ungaria).

Sursa foto: www.realitatea.net

Un Comentariu la "Descoperire extraordinară a arheologilor la situl de la Medieșu Aurit (Foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.