Preoții arestați în Grecia aveau asupra lor osemintele unor martiri de la Aiud

sfant

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, părintele Cristian Ștefan susține că cei trei preoți sătmăreni arestați în Grecia și acuzați că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie aveau cu ei oseminte ale unor martiri, luate din gropile comune de la Aiud. Părintele Ștefan spune că au luat osemintele ca să cumpere o raclă, „dar nu au gândit cum trebuie acţiunea”.

Cristian Ștefan a trimis în Grecia adeverinţe prin care se atestă că cei trei preoţi bănuiţi de furt sunt angajaţi ai episcopiei.

„Vineri (azi, 9 octombrie), s-au trimis adeverinţe în Grecia pentru fiecare dintre cei trei preoţi, ni s-au cerut de către o doamnă care este ghidul grupului de pelerini, pentru că este un proces şi aveau nevoie de o dovadă potrivit căreia sunt angajaţi ai Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Din ce ni s-a transmis, 99% vor fi eliberaţi pentru că sunt nevinovaţi. Sunt reţinuţi de Poliţia din Grecia din ceea ce ştim. Mai ştim şi că aveau asupra lor oseminte luate din gropile comune de la Aiud ale martirilor, foşti deţinuţi politici ai închisorii de acolo, pentru care nu aveau acte de provenienţă, şi s-au cerut documente şi de la Aiud care urmează să le fie trimise”, a declarat pentru Mediafax, părintele Ştefan.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului mai spune că „cei trei preoţi au fost suspendaţi de la slujire pentru că au plecat în pelerinaj şi într-o ţară străină fără acordul ierarhului, a fost un act de indisciplină. Au cerut doar concediu şi au depus cerere la protopopiat. Până acum nu au fost cunoscuţi cu problem”.

Patriarhia Română a fost anunţată de autorităţile grecești, prin intermediul Mitropoliei de Kalavrita – Grecia, că trei preoţi români au fost arestaţi.

Vă reamintim că cei trei preoţi, din Satu Mare, erau, cu un grup de aproximativ 40 de persoane, în pelerinaj în Grecia, organizat de o firmă din Deva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.