PNL nu va primi în rândurile sale membri fugiți și certați cu legea

pnl

Zvonurile apărute zilele trecute în presa națională, referitor la revenirea unor foști membrii ai PNL în rândurile Partidului Național Liberal au stârnit o serie de controverse. Printr-un comunicat de presă transmis azi, 9 octombrie redacției noastre, PNL Satu Mare exclude o asemenea variantă.

În continuare vă prezentăm integral comunicatul de presă transmis de PNL Satu Mare:

„Un partid politic cu vocația guvernării, așa cum este PNL, are o responsabilitate atât față de cetățeni, față de corpul electoral, cât și față de membrii proprii sau de susținători. Tocmai de aceea, Partidul Național Liberal a încorporat în statutul său unele principii de integritate principii pe care alte partide din România nu și le-au propus. Iar PNL, așa cum s-a văzut chiar în cazuri recente, este decis să le respecte pentru a schimba fața politicii în România.

În acest sens, respingem ferm și considerăm drept simple speculații de presă sau de can-can comentariile despre revenirea în organizația noastră a unor foști membrii PNL Satu Mare certați cu legea. PNL a pornit pe un drum unde astfel de persoane nu se mai regăsesc.

Alegerile prezidențiale de anul trecut , alegeri câștigate de candidatul PNL, au adus un nou start sau o încercare de resetare a politicii românești pe principii noi. În această luptă, fiecare a ales tabăra și valorile. Cei care au fugit din PNL, dorind să lase prăpăd în urmă, lovind cu forță tocmai în PNL, alegând să lupte împotriva proiectului Klaus Iohannis și pentru premierul penal Victor Ponta, alegând să îi susțină guvernul până azi,stând alături de el, susținându-l, nu au ce să caute în PNL și nu vor face parte din acest partid.

Scopul Partidului Național Liberal, acum în 2015, este de a propune cele mai bune căi și metode de dezvoltare a țării, reforme structurale, o așezare pe baze sănătoase a administrației publice, reformarea sistemului de educație din Romania, o „însănătoșire” a sistemului sanitar, întărirea finanțării europene pentru România. Putem face toate aceste lucruri doar într-un mediu politic sănătos, cu oameni politici profesioniști și integri, fără compromisuri morale, fără a sta alături de personaje care au arătat că au scopuri exclusiv personale și pentru care sunt în stare să încalce legea și să-și trădeze proiectul politic.

Rămânem alături de crezul lui I. I. C. Bratianu în politică: „Nu este destul să ajuți la ridicarea materială, ci trebuie să ajuți și la ridicarea morală a celor pe care voim să se reazime Statul nostru de mâine”.

Departamentul de Comunicare al PNL Satu Mare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.