Vrei un expert voluntar din Germania? Vezi la cine trebuie să apelezi

experti

Administrațiile locale sau oamenii de afaceri care au nevoie de ajutor în dezvoltarea unor idei și proiecte, pot cere sprijinul unor experți germani, prin intermediul Senior Experten Service (SES). Detalii cu privire la o astfel de oportunitate au fost oferite azi, 8 octombrie, în cadrul unei prezentări organizate în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ.

La întâlnirea organizată de Instituția Prefectului au participat reprezentanții Asociației Camera Meșteșugarilor Satu Mare, subprefectul Altfatter Tamas dar și reprezentanții unor societăți comerciale, instituții publice, respectiv ai unor administrații locale care au derulat proiecte, fiind ajutate de experți germani, sau pur și simplu sunt interesate de o astfel de oportunitate.

SES este o organizație alcătuită din specialiști germani, ajunși la vârsta pensionării, dar care sunt dispuși să-și ofere serviciile în domeniile lor de activitate celor care au nevoie de sprijin.

„Persoane care fac parte din această asociație, sunt niște persoane cu expertiză, persoane pensionare care în viața lor, pe diferitele domenii de activitate au acumulat foarte multă experiență. Noi atât avem de făcut, și anume să cerem ajutorul lor, dânșii sunt la dispoziția noastră și doresc să le mulțumesc pe această cale”, a declarat subprefectul Altfatter Tamas.

SES este cea mai mare organizație din Germania care trimite consultanți în străinătate în domeniul diverselor specialități. Până în prezent, organizația a trimis peste 38.000 de experți în diferite țări ca să sprijine administrațiile publice locale dar și mai multe firme.

În România, organizația este prezentă încă din anul 1991 iar în total peste 1.000 de consultanți au fost solicitați și au lucrat în diverse domenii, precum: industria alimentară, agricultură, marketing, management, construcții, medicină, informatică, administrația publică, etc.

Până în prezent, în județul Satu Mare, au fost solicitați astfel de experți în municipiul Carei și în orașul Negrești-Oaș.

Cei care solicită un astfel de expert trebuie să-i ofere cazarea, masa, transportul local, un translator și bani de buzunar, adică 5 euro/zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.