„Festivalul dovleacului”, la GPP nr. 9 din Satu Mare (Foto)

copii1

copii2

Copii3

copii4

copii5

An de an Grădinița cu Program Prelungit (GPP) nr. 9 din cartierul Micro 14 Satu Mare, desfășoară activități deosebite de tip outdoor, în parteneriat cu familiile. În acest an activitatea outdoor de toamnă a ajuns la ediția a III-a și a fost dedicată în exclusivitate dovleacului. Acțiunea intitulată sugestiv „Festivalul dovleacului” a avut loc miercuri, 7 octombrie.

Totul a început încă de dimineață, când fiecare copil a sosit la grădiniță cu cel puțin un dovleac, iar alături de educatoare, prin activitățile obișnuite ale unei zile, au descoperit dovleacul, proprietățile și beneficiile acestuia.
Începând cu ora 15.30, curtea a devenit neîncăpătoare pentru cei 270 de copii și părinții acestora, care „înarmați” cu tot felul de ustensile au luat cu asalt grămezile de dovleci, hotărâți să realizeze cel mai creativ, cel mai simpatic, cel mai cel dovleac. Tătici, mămici, bunici, frățiori și pitici, toți harnici și creativi, au muncit într-o atmosferă minunată de familie, cu muzică și voie bună, încurajați de „Dovleacul cel vesel”, mascota evenimentului.

Când toți dovlecii au căpătat formele dorite, un juriu alcătuit din tătici, au ales prin vot „Dovleacul anului”. Primii trei dovleci au fost medaliați, toți participanții fiind mai apoi recompensați cu diplome, cu surprize dulci, ceai și bineînțeles dovleci copți. „Festivalul dovleacului” a continuat cu jocuri pentru cei mici, dar și pentru cei mari, muzică și distracție, admirând frumoasa expoziție a dovlecilor, încântați de realizările lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.