Simona Pop s-a clasat pe locul 8, în proba de spadă individual la Jocurile Mondiale Militare

Simona Pop

Sătmăreanca Simona Pop ocupă locul 8 în clasamentul Jocurilor Mondiale Militare în proba de spadă feminin individual, competiție organizată la Mungyeong (Coreea de Sud). Spadasina noastră a fost eliminată pe tabloul de 8 de către Tatiana Gudkova din Rusia. Întrecerea s-a desfășurat azi, 6 septembrie.

La proba de spadă feminin individual au tras 31 de sportive, dintre care trei din România: Simona Pop, Anca Măroiu și Simona Gherman, toate de la CSA Steaua.

Pe tabloul de 32, Simona Pop a avut liber, iar pe cel de 16 a învins-o cu 15 la 14 pe Anca Măroiu. Pe tabloul de 8, sătmăreanca noastră a fost învinsă de rusoaica Tatiana Gudkova, scor 13-15.

În urma evoluțiilor de azi, cele trei spadasine din România au încheiat concursul individual din cadrul Jocurilor Mondiale Militare de la Mungyeong pe următoarele poziții: Simona Gherman – locul 5, Simona Pop – locul 8 și Anca Măroiu – locul 11. Medalia de aur a fost cucerită de către Anna Sivkova (Rusia), care a dispus în finală de Tatiana Andriushina (Rusia), scor 8-7.

Jocurile Mondiale Militare este o competiţie organizată de Consiliul Internaţional al Sportului Militar (CISM) şi reuneşte aproximativ 8.700 de participanţi din 110 ţări, care se întrec în 24 discipline sportive.

Consiliul Internaţional al Sportului Militar este a doua organizație sportivă din lume ca mărime, după Comitetul Internațional Olimpic, având 133 de ţări membre. Înfiinţat în 1948, la Nice (Franţa), CISM este o organizaţie sportivă internaţională alcătuită din forţele armate ale naţiunilor membre acceptate de Adunarea Generală, autoritate supremă a CISM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.