„Ziua Educaţiei”, marcată la Colegiul Tehnic „UNIO-Traian Vuia”

elevi

Elevii și profesorii Colegiului Tehnic „UNIO-Traian Vuia” au ţinut să marcheze azi, 5 octombrie „Ziua Educației”, printr-o activitate menită să sublinieze importanţa deosebită a învățământului.

În cuvântul introductiv, director școlii, Vlaicu Popescu, pornind de la cuvintele lui Confucius „Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte”, a reamintit faptul că o educaţie de calitate reprezintă cheia reuşitei profesionale. Aceasta se datorează muncii tuturor dascălilor, motiv pentru care este ziua când oamenii de pretutindeni primesc îndemnul de a spune „Mulțumesc” unui profesor.

Activitatea a continuat cu o prezentare a celor mai cunoscute maxime şi aforisme referitoare la educaţie şi cu lecturarea unor creaţii originale ale elevilor, în care aceştia au notat „Gânduri pentru dascălii mei”.

De asemenea, elevii au recitat texte poetice dedicate profesorilor, printre care amintim: „Excelenţa sa, dascălul” de Monica Marilena Cristea; „Scrisoare învăţătorului meu” de Petre Ghelmez şi „Fáklyaként” de Konya Lajos.

În holul instituţiei au fost expuse desene tematice realizate de elevii talentaţi ai şcolii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.