Teatrul de păpuși Brighella evoluează la festivalul din Oradea

teatru1

teatru2

Teatrul de păpuși Brighella al Trupei „Harag Gyorgy” din Satu Mare evoluează și în acest an la Festivalul „Fux Feszt” organizat la Oradea. Ediția a II-a a festivalului se desfășoară în perioada 5-10 octombrie cu participarea a douăzeci de spectacole, printre care șase inscrise în competiție și 14 spectacole invitate.

Pe lângă juriul profenionist, în acest an vor fi distribuite premii acordate și de cadre didactice și copiii spectatori. La festival evoluează Teatrul de Păpuși Puck din Cluj, Teatrul Ariel din Târgu Mureș, Teatrul Csiky Gergely din Timișoara, Cimborák din Sfântu Gheorghe, Brighella din Satu Mare și Ansamblul Lilliput din Oradea.

Juriul este alcătuit din: Kozsik Ildikó, regizor, teatrolog; Zsigmond Andrea, critic; Sardar Tagirovsky, regizor și Horányi László, actor. Juriul cadrelor didactice este reprezentat de: Farkas Tünde, educatoare; Veszprémi Emőke, învățătoare și Pető Csilla, inspector școlar.

Teatrul de păpuși Brighella evoluează în cadrul programului cu spectacolul „Floare de cireș” pe data de 6 octombrie, ora 12.00 în sala mare a Teatrului de Păpuși Árkádia.

Printre spectacolele invitate se numără evoluțiile Teatrului de Păpuși Vojtina din Debrețin, BábSzínTér din Kaposvár, Teatrului de Păpuși Ciróka din Kecskemét și Teatrul de Păpuși din Budapesta. Cei interesați pot participa la spectacolul pe catalige Szárnyas Sárkányok al ansamblului din Nyírbátor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.