Scooterson – un scuter inteligent dezvoltat la Arad

scuter

O echipă din Arad realizează un scuter electric inteligent, care se conectează la o aplicație de smartphone. Scooterson îmbină funcționalitățile unui scuter cu cele ale unei trotinete și va fi lansat la sfârșitul lunii octombrie. Scuterul a luat medalia de aur la Salonul de Invenții „Traian Vuia” din Timișoara.

Scooterson e creația arădeanului Mihnea de Vries. Alături de el lucrează Ionuț Predescu ca industrial designer și George Poenaru ca software engineer. De asemenea, cofondator și mentor este Flavius Bălaj.

Scuterul are aproximativ 35 de kilograme și, potrivit creatorilor, ar putea fi vândut cu 3.500 de euro, plus taxe.
Scooterson este conectat la telefonul mobil. Vehiculul e controlat fără mânere de accelelerație și nici nu are cheie de contact. Scooterson înțelege cât de rapid vreți să mergeți în funcție de cât de puternic împingeți din picior. Are frâne, deci îl veți putea controla ușor dacă va merge prea rapid. Viteza maximă e de 25 de kilometri pe oră.

Scuterul se va conecta la smartphone-uri și ceasuri inteligente pentru a afișa viteza, statusul autonomiei bateriei, statistici de drum și alte date relevante din trafic. Scooterson nu are nevoie de cheie, pentru că îl veți putea porni doar dacă vede telefonul în apropiere și aveți Bluetooth pornit. Roțile se blochează automat și dacă scuterul e mutat, veți primi o alertă pe telefon. În plus, cu ajutorul GPS-ului inclus, proprietarii vor primi un avertisment și localizarea în caz de furt.

Dacă Scooterson va fi condus la putere maximă, producătorii spun că va avea o autonomie de 50 de kilometri.

Sursa foto: www.expunere.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.