Cursuri de calificare în cadrul proiectului „Workcall”

munca

Beneficiarii proiectului „Workcall”, 19 persoane cu dizabilități, au participat în data de 29 septembrie la examenul de absolvire a cursului în meseria de „Florar-decorator” la Satu Mare, iar în data de 30 septembrie, un număr de 13 persoane cu dizabilități au absolvit cursul de calificare în aceeași meserie la Zalău.

Duminică, 4 octombrie, la examenul cursului de calificare în meseria de „Muncitor plantații și amenajare zonă verde”, ce s-a desfășurat la Turda, au participat și au absolvit un număr de 15 persoane de etnie romă.

În urma promovării examenului cei 47 de beneficiari vor obţine o diplomă de calificare profesională care poartă antetul Ministerului Muncii și Ministerului Educației fiind recunoscută la nivelul Uniunii Europene şi un sprijin financiar de 500 de lei.

Proiectul „Workcall”, implementat de Agenția de Consultanţă şi Afaceri Română în parteneriat cu FORUM GROUP, în calitate de beneficiar, SC Turda Salina Durgău SA și Asociaţia EDUTECO, conduce la atingerea unui nivel mai înalt de calificare prin furnizarea de cursuri de calificare pentru 900 de beneficiari în meserii precum muncitor plantații și amenajare zonă verde, lucrător în creșterea animalelor, lucrător în comerț, florar-decorator, tehnician operator procesare text și imagine sau tehnician maseur.

Prin participarea la cursurile organizate în cadrul proiectului, beneficiarii dobândesc competenţe profesionale crescute iar calificarea obținută le va oferi o mai mare flexibilitate pe piaţa muncii și un impact emoţional pozitiv prin creşterea încrederii în sine şi speranţa unei vieţi mai bune.

Proiectul „Workcall” se desfăşoară în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015, în zonele de implementare Bucureşti-Ilfov (municipiul Bucureşti, jud. Ilfov), Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj), Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) și oferă servicii de informare, consiliere, coaching, mediere și formare profesională unui număr de 900 de beneficiari din grupuri vulnerabile: persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi, tineri cu vârsta peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie al copilului și femei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.