Angiograf de un milion de euro, la Spitalul Județean Satu Mare

Marcela Papici

angiograf

Un angiograf de ultimă generație va fi dat în curând în folosință la Spitalul Județean Satu Mare. Valoarea aparatului este de peste un milion de euro.

Potrivit celor declarate de managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Marcela Papici, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 5 octombrie, angiograful în valoare de peste 1 milion de euro va ajunge la Satu Mare ca urmare a unui proiect european derulat de Academia Medicală din România, cu sprijinul Ministerului Sănătății. Printre cele 17 instituții din țară care beneficiază de acest proiect este și SJU Satu Mare.

Papici spune că, costurile amenajării spațiului unde va fi instalat angiograful este de aproximativ 85.000 lei, sumă ce va fi suportată de Consiliul Județean Satu Mare.

Aparatul va fi dat în folosință în următoarele două luni, perioadă în care spațiul trebuie amenajat și trebuie obținute toate avizele de funcționare.

Angiograful va fi instalat la parterul Spitalului Nou, acolo unde în prezent funcționează un aparat de radiografie ce va fi mutat la Spitalul Vechi.

Cu ajutorul angiografului se poate investiga starea vaselor de sânge, însă cu ajutorul acestuia se pot face și intervenții minore la nivelul sistemului circulator.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.