15 milioane de euro pentru modernizarea Aeroportului Satu Mare

aeroport1

aeroport2

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a venit azi, 2 octombrie în județul nostru pentru a semna contractul de modernizare a Aeroportului Satu Mare. Semnarea documentelor a avut loc într-un cadru festiv în Sala mică de ședințe a Palatului Administrativ.

Alături de Nica la eveniment au participat și președinte Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, dar și directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete.

Valoarea investiției este de 15 milioane de euro, iar lucrările includ refacerea pistei de aterizare dar și extinderea aerogării. De fapt, lucrările au început în vara acestui an, după ce CJ a alocat 10 milioane de lei, sumă necesară pentru a putea demara investiția.

În luarea de cuvânt, Marius Nica a arătat că investiția de la aeroport este una foarte importată pentru județul Satu Mare și a felicitat conducerea CJ că a avut curajul de a aloca acea sumă 10 milioane lei pentru a putea începe investiția, efort fără de care continuarea lucrărilor de modernizare ar fost aproape imposibile.

Adrian Ștef a subliniat faptul că investiția de la Aeroportul Satu Mare este una foarte importantă atât pentru județul cât și pentru municipiul Satu Mare „deoarece este poarta de intrare în județ și în țară. În ceea ce privește investiția pe parte de aerogară, se vor extinde ambele secțiuni, plecări și sosiri”.

Mircea Govor a subliniat faptul că „după atâția ani reușim o investiție extraordinară pentru județul nostru. Pentru acest sprijin, sătmărenii vă vor mulțumi”.

Potrivit celor declarate de Nicolae Fechete, termenul de finalizare a lucrărilor este luna decembrie al acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.