O parte din centura Clujului va fi demolată pentru a trece râul Someș

centura

Centura municipiului Cluj-Napoca va fi demolată, pe o porțiune de câteva sute de metri pentru a se construi noul curs al râului Someș.

Administrația Bazinală Someș-Tisa a început în urmă cu un an de zile lucrări pentru regularizarea râului Someșul Mic. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 24 milioane de euro.

„Noul curs al Someșului va merge foarte aproape de sensul giratoriu. Drumarii vor ști ce soluții se vor adopta. Este adevărat faptul că noul curs va trece pe acolo. Dvs. credeți că la un proiect de 24 de milioane de euro acest detaliu a trecut neobservat? Să nu ne imaginăm așa ceva” a declarat directorul Administrației Bazinale Someș-Tisa, Dan Canta.
Șoseaua de centură a municipiului Cluj-Napoca are o lungime de 24 de km, a fost construită în perioada 2006-2011 și a costat 150 de milioane de euro.

Conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi spune că nu și-a dat avizul pentru acest proiect de demolare a unei porțiuni de centură. ”Ce vor să pună în loc? Probabil un pod. Dar acolo, unde noul curs al albiei râului Someș intersectează șoseaua de centură, cei de la Apele Române vor să construiască un zid, un dig de trei metri înălțime care să prevină viitoare inundații”, spune unul dintre reprezentanții CNADNR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.