Hoteluri pentru insecte la Turulung

insecte

insecte1

Proiectul intitulat „Hotelul pentru insecte – o metodă economică și ecologică pentru agricultură durabilă” este o inițiativă nouă de protecția mediului. Are ca scop diminuarea degradării agro-ecosistemelor și habitatelor prin conservarea activă a speciilor polenizatoare și a insectelor prădătoare.

Proiectul implementat de Asociația E-Consult Satu Mare a fost lansat în data de 1 martie 2015 și este finanțat în cadrul Fondului ONG în România. Valoarea finanțării nerambursabile este de 73.974 euro. În județul nostru, un asemenea „hotel pentru insecte” există la Turulung.

În primele șapte luni a proiectului au fost realizate 40 de hoteluri pentru insecte (adăpost artificial) care au fost deja amplasate în localitățile vizate din județele Satu Mare, Bihor, Zalău și Maramureș.

Pentru creșterea gradului de informare și de interes privind protecția speciilor țintă s-au organizat întâlniri cu comunitățile locale în localitățile vizate de proiect.

Asociația E-Consult Satu Mare continuă implementarea proiectului până în 30 aprilie 2016. Proiectul este important deoarece are ca scop îmbunătățirea stării de conservare a unor specii de interes ecologic și economic crescut (insecte polenizatoare și prădătoare). Numărul speciilor țintă este în scădere datorită folosirii intensive și peste măsură a pesticidelor, pierderea habitatelor naturale și dispariția adăposturilor tradiționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.