Spectacol caritabil a Casa de Cultură a Sindicatelor

spectacol

Unul dintre cele mai îndrăgite spectacole ale stagiunii trecute, „O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale urmează să fie prezentat de către Trupa „Harag György” a Teatrului de Nord Satu Mare în regim caritabil pe data de 9 octombrie, începând cu ora 19.00 în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Venitul total al spectacolului va fi oferit tratamentului băiețelului surdo-mut al unui tată de origine sătmăreană, stabilit la Lunca de Jos. Intervenția chirurgicală necesită un suport material însemnat la care pot contribui toți cei care vor achiziționa bilete.

Cunoscutul regizor român, Sorin Militaru, s-a angajat, la invitația Teatrului de Nord Satu Mare, să monteze bine cunoscuta comedie caragialiană, „O scrisoare pierdută”, în distribuția ambelor secții.

Spectacolul Trupei „Harag György” plasează acțiunea într-o societate maghiară transilvăneană, în prezent, fapt pentru care textul și conflictele regăsite sunt centrate pe generalitate și actualitate. Astfel Tipătescu devine Paliczki, Trahanache Tarhonyai, iar micul oraș de provincie din Regat este înlocuit cu un oarecare oraș de provincie locuit de maghiari.

Bilete pentru spectacol se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00 sau cu o oră înaintea spectacolului în holul Casei de Cultură a Sindicatelor. Prețul unui bilet este de 20 lei. Toți cei care au posibilități, pot oferi donații fie la achiziționarea biletului, fie depunându-le în urna amplasată la fața locului.
Spectacolul este titrat în limba română.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.