„Las Fierbinți” azi în direct la ședința de Consiliu Județean

sedinta1

sedinta2

După ce au parcurs liniștiți ordinea de zi a ședinței de azi, 30 septembrie, consilierii județeni s-au întrecut în a lua cuvântul, semnalând câteva nereguli de pe raza municipiului Satu Mare. De fapt discuțiile au alunecat cumva nefiresc de la problemele județului, la cele ale municipiului, consilierii propunându-i președintelui Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, să se implice în rezolvarea problemelor municipiului Satu Mare.

Totul a pornit de la consilierul PNL, Alexandru Panea, care a adus în discuție trend-ul pozitiv pe care merge municipiul Zalău, subliniind că acolo există o conlucrare între Primăria din Zalău și Consiliul Județean Sălaj. Potrivit lui Panea, această „bună practică” ar trebui adoptată și în județul nostru.

Pe motiv că „municipiul Satu Mare se află în județul Satu Mare”, Panea, Virgil Enătescu, iar apoi Eva Mărginean de la UDMR i-au semnalat lui Ștef o serie de neajunsuri de la nivelul municipiului cum ar fi: cabinele telefonice distruse situate în vecinătatea Tribunalului Satu Mare, gropile de pe Corso, dalele de beton din Centrul Nou, Hotelul „Dacia”, etc.

Amuzat de întorsătura pe care au luat-o lucrurile, Ștef a declarat că „mulțumesc pentru sesizări, voi anunța la momentul potrivit ce strategie am și ce măsuri voi lua pentru rezolvarea acestor probleme”. Aici, șeful CJ a făcut aluzie la posibila sa candidatură pentru scaunul de primar al municipiului Satu Mare, posibilitate acceptată în cadrul unei conferințe de presă organizate cu ceva vreme în urmă la Muzeul Județean (http://www.satmareanul.net/2015/09/17/adrian-stef-tentat-sa-candideze-la-primarie/).

După ce o parte din consilieri și-au spus părerile despre municipiul Satu Mare, caracterizându-l ca pe un „oraș dezolant” (Eva Mărginean), cel care a pus „Punctul pe i” a fost Radu Giurcă care a declarat că a asistat „la un episod din Las Fierbinți și mie, mie jenă că am participat la ultima parte a ședinței de azi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.