Demonstrație cu mascați la o școală din Satu Mare

demonstratie1

demonstratie2

demonstratie3

Prevenirea delincvenţei juvenile a fost tema celei de-a doua zile din „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Cu acest prilej poliţiştii sătmăreni au organizat o serie de manifestări menite să descurajeze elevii în a avea preocupări infracţionale, dar şi să-i familiarizeze cu tehnica din dotarea Poliţiei.

Astfel, marţi, 29 septembrie, în prezenţa a peste 500 de elevi, cadre didactice şi părinţi, poliţiştii au simulat diverse situaţii în care acţionează împreună cu câinii poliţişti. Numerosul public prezent a aplaudat evoluţia „mascaţilor” adică a poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, reuşind să înţeleagă cât de eficientă poate fi folosirea câinilor în anumite situaţii.

La activităţi au fost prezenţi şi poliţişti din cadrul structurilor criminalistice, respectiv rutiere, care le-au prezentat copiilor interesaţi tehnica şi o parte din instrumentele lor de lucru.

Şi în municipiul Carei au fost organizate ample activităţi în cursul zilei de marți. „Adolescenţă şi infracţionalitate” a fost tema dezbătută de poliţiştii de proximitate în toate cele patru licee din municipiu, elevii având ocazia de a-şi clarifica anumite întrebări prin interacţiunea directă cu poliţiştii prezenţi.

De asemenea, au fost organizate întâlniri şi cu corpul profesoral, prin care poliţiştii au încercat să atragă atenţia profesorilor asupra unor comportamente cu potenţial delincvenţial, astfel încât, împreună poliţişti-părinţi-profesori să poată interveni eficient înainte ca acestea să se transforme în acte infracţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.