Săptămâna preveniii criminalității

prevenire1

prevenire2

În cursul zilei de 28 septembrie a început campania națională a Poliției Române, intitulată „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

La nivelul IPJ Satu Mare, polițiștii au organizat o caravană rurală, intitulată „Când părinții beau, copiii suferă” pentru a atrage atenția în comunitățile rurale asupra abuzurilor la care sunt supuși copiii ai căror părinți sunt consumatori de alcool.

Polițiști din cadrul structurilor de prevenire și ordine publică s-au deplasat în comunele: Lazuri, Dorolț, Vetiș, Moftin, Doba. Au fost organizate întâlniri cu părinți, elevi și profesori atât la ieșirea de la orele de curs, precum și în pauze, în toate unitățile de învățământ din localitățile menționate mai sus. În mesajul lor polițiștii au recomandat reducerea consumului de alcool la zero pentru minori, femei însărcinate, bolnavi precum și pentru toate categoriile de participanți la traficul rutier.

Cu această ocazie polițiștii au distribuit materiale informativ-preventive legate de consecințele consumului de alcool și au interacționat cu cetățenii pe această temă. Au participat la această campanie peste 300 de elevi, 200 persoane adulte.

Activitatea a avut un impact pozitiv în rândul participanților care au dat dovadă de receptivitate și interes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.