Avocatul Gerenyi Istvan, trimis în judecată de DNA

Gerenyi Istvan

Avocatul sătmărean, Gerenyi Istvan, acuzat de trafic de influenţă, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea. Anchetatorii susțin că acesta le-a pretins clienților săi 40.000 de euro, chiar în fața sediului DNA Satu Mare.

Potrivit anchetatorilor, Gerenyi Istvan a cerut bani de la trei clienţi ai săi, Ioan Gherman, Vasile Pintea şi Ioan Tătar, contrabandişti de ţigări. Ei au fost denunţaţi de un poliţist de frontieră căruia i-au dat 14.000 euro ca să-i lase să aducă în ţară cantităţi de ţigări de contrabandă din Ucraina, să le dea informaţii legate de supraveghere pe timp de noapte dar şi cu privire la patrulele de pe frontieră.

Ca să-i scape de după gratii, în vara lui 2012, Gerenyi le-a cerut 40.000 euro. Anchetatorii susțin că negocierea sumei s-a făcut în faţa sediului DNA Satu Mare. În schimbul banilor avocatul sătmărean le-a promis celor trei inculpați că îi va scăpa din arest. Gerenyi urma să primească jumătate din bani în perioada imediat următoare, iar restul de 20.000 de euro atunci când procesul s-a încheiat.

Din investigațiile efectuate reiese că în perioada imediat următoare, soțiile inculpaților i-au plătit lui Gerenyi suma 19.000 euro.

Iniţial, cei trei inculpați au fost condamnați de Tribunalul Satu Mare la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, însă, ulterior, CAO a schimbat sentinţa, dispunând condamnarea acestora la 3 ani de închisoare cu suspendare. Coincidență sau nu, schimbarea sentinței a urmat după ce avocatul sătmărean a luat banii de la soțiilor inculpaților.

Ulterior, Instanța Supremă a casat sentinţa dată de CAO şi a dispus rejudecarea cauzei. La noul proces, dosarul celor trei traficanți de țigări a ajuns pe masa unui alt complet de judecată, care, pe 25 martie 2015, a decis să-i trimită în spatele gratiilor pentru 6 ani. La scurt timp după condamnarea definitivă, cei trei contrabandişti, şi-au denunţat apărătorul.

Avocatul a fost reţinut pe data de 7 septembrie, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv, măsură care va rămâne în vigoare cel puţin până marți, 29 septembrie, când Gerenyi va fi dus din nou în fața magistraților orădeni.

Un Comentariu la "Avocatul Gerenyi Istvan, trimis în judecată de DNA"

  1. Pingback: Avocatul Gerenyi Istvan, plasat sub control judiciar | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.