Micul Oktoberfest, la Casa Șvabilor din Satu Mare (Foto)

Oktoberfest1

Oktoberfest2

Oktoberfest3

Oktoberfest4

Oktoberfest5

Oktoberfest6

Oktoberfest7

Oktoberfest8

Oktoberfest9

Oktoberfest10

Oktoberfest11

Oktoberfest12

Oktoberfest13

Oktoberfest14

oktoberfest15

Casa Șvabilor din Satu Mare este azi, 27 septembrie, gazda ediției din acest an al „Oktoberfest” (Kleines Sathmarer Oktoberfest – Micul Oktoberfest Sătmărean).

La deschiderea oficială ce a avut loc la ora 11.30, au participat și co-președinții PNL Satu Mare, Petre Mureșan, respectiv deputatul Romeo Nicoară. De asemenea, au fost prezenți și secretarul general al formațiunii politice, Sorin Ghilea, respectiv liderul Organizației Municipale a PNL, Romeo Pop.

În deschiderea evenimentului au vorbit președinții Organizației Județene și Municipale a Forumului Democrat al Germanilor (FDG) din Satu Mare, Ioan Leitner și Iosif Holczli.

Leitner a subliniat faptul că primul Oktoberfest a avut loc în data de 18 octombrie 1810, la Munchen, cu ocazia căsătoriei prințului Ludwig cu prințesa Tereza, și de atunci, evenimentul se organizează în multe localități din Europa, și nu numai, unde există comunități germane.

După deschiderea oficială s-a dat startul distracției. La mesele amenajate în curtea Casei Șvabilor s-a servit bere bavareză – Ottinger Pils, dar și bere nefiltrată – Hefeweizen, Weiswurst (cârnați albi), Thuringer și covrigi Laugenbretzel.

Buna dispoziție a fost asigurată de Fanfara din Foieni, de formații de dans șvăbești și de solistul Otto Straub.
Evenimentul este organizat de Forumul Democrat al Germanilor din județul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.