Oaspeți din cinci țări vor vizita Liceul Teoretic German

proiect

Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” este implicat în proiectul Erasmus + „International High 5 Career Portfolio”, care se desfășoară de-a lungul a doi ani, și la activitățile căruia participă elevi și profesori din șase țări: Turcia, Lituania, Polonia, România, Grecia și Italia.

Obiectivul principal al acestui proiect este consilierea și orientarea în carieră a elevilor de liceu din cadrul școlilor partenere în proiect, precum și instruirea profesorilor din aceste școlii pentru a putea deveni consilieri eficienți în orientarea profesională a elevilor. În acest sens elevii de liceu sunt cuprinși în proiect și vor întocmi de-a lungul celor doi ani un portofoliu personal de oriectare profesională.

În perioada 27 septembrie-3 octombrie, Liceul German va fi gazda elevilor și profesorilor din cele cinci țări partenere. Organizatorii au pregătit un program bogat, amintim aici workshop-ul „Starting a business” ce se va desfășura de-a lungul celor cinci zile de activitate și care va cuprinde și o „Bibliotecă vie” la care vor participa invitați din diverse domenii, antreprenori de succes din județul Satu Mare.

De asemenea, oaspeții vor participa la excursii tematice, vizitarea unei școli vocaționale și în final în data de 3 octombrie, la orele 16.00, toți participanții în proiect vor realiza un flashmob în centru orașului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.