„Nocturna Bibliotecilor”, la a VI-a ediție

biblioteca1

biblioteca2

biblioteca3

biblioteca4

În această seară (azi, 25 septembrie) s-a dat startul celei de-a VI-a ediții a „Nocturnei Bibliotecilor”, eveniment inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Ediția din acest an se derulează sub genericul „Citadela culturală”.

Cu acest prilej, Biblioteca Județeană Satu Mare și-a deschis porțile încă de la ora 17.00, pentru a primi oaspeți și vizitatori cu evenimente speciale, activități culturale, artistice și recreative. Deschiderea oficială a evenimentului a fost urmată de vernisajul expoziției Cercului de pictură „Prichindelul artist” din Crucișor.

„Salonul literar”, i-a reunit pe autorii sătmăreni Roxana Stavilă, Ioan Ciarnău și Teodor Curpaș, prin lansări și prezentări de carte. Apoi, începând cu ora 21.30, s-au făcut auzite acordurile muzicii clasice, în cadrul unui minirecital de arii și lied-uri, „Regal nocturn”, în interpretarea sopranelor Mitrașca Rebecca Astrid și Valentina Pușcaș, acompaniate de prof. Meszaros Gergely.

După ora 22.00, Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a fost recucerită de acordurile muzicii prin „Parada talentelor” de la Școala de Arte Satu Mare.

Seara s-a încheiat cu vizionarea filmului documentar „În liniștea câmpiei”, o peliculă care ilustrează momente din istoria bătrânului Sătmar.

Evenimentul s-a derulat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.