Simulare: Accident cu un mort și doi răniți pe Podul Decebal (Galerie foto)

salvare1

salvare3

salvare22

salvare4

salvare5

salvare7

salvare8

salvare9

salvare10

salvare11

salvare12

salvare13

salvare14

salvare15

salvare16

salvare17

salvare20

salvare18

salvare19

Un grav accident de circulație soldat cu un mort și doi răniți a avut loc azi, 24 septembrie pe Podul Decebal din Satu Mare. Șoferul unei mașini a pierdut controlul volanului și a ajuns cu autoturismul în apele Someșului. În mașină au mai fost și doi pasageri. Accidentul a avut loc în jurul orei 10.00.

Din fericire a fost vorba despre un exercițiu pus în scenă de către Asociația „Multisalva” Satu Mare. În sprijinul echiajului de la „Mutisalva” au venit și pompierii, Poliția, respectiv SMURD-ul.

Potrivit scenariului, în urma accidentului o persoană a murit și a rămas încarcerată în mașină. Una dintre victime a fost dusă de curenții de apă fiind scoasă de către echipajele de intervenție iar o a treia victimă a reușit să iasă din mașină și a urcat pe caroseria acesteia.

Tot exercițiul a durat extrem de mult. Pentru pregătirea și scoaterea victimelor a fost nevoie de aproximativ două ore. Nu suntem specialiști în salvări, însă ne întrebăm și noi, așa ca tot omul: Dacă accidentul ar fi fost pe bune, echipajelor de intervenție le-ar fi luat tot atâta timp ca să scoată victimele? Nu de alta, dar în condiții reale cele aproximativ 120 de minute, timpul cât le-a luat pentru salvarea răniților, celor două victime rămase în viață le-ar putut fi fatale !

Un Comentariu la "Simulare: Accident cu un mort și doi răniți pe Podul Decebal (Galerie foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.