„Ștafeta Veteranilor” ajunge la Carei pe 25 Octombrie

stafeta

Joi, 24 septembrie, la ora 09.00, din fața Primăriei Iași, și vineri, 25 septembrie, la ora 09.00, din fața Primăriei Curtea de Argeș, militarii organizați voluntar în grupul „Invictus România” vor lua startul pe ultimele două trasee de alergare din cadrul ediției din acest an a „Ștafetei Veteranilor”.

Ștafeta va traversa și județul Satu Mare. Purtătorii „Ștafetei Veteranilor” vor ajunge, pe 25 Octombrie la Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român”.

O asemenea acțiune a avut loc și anul trecut (2014). Ajunși la Carei în data de 25 octombrie, două drapele, cu mesajul „Sacrificiul impune respect”, au fost predate ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa, și veteranilor de război.

Militarii au refăcut drumul de la Bucureşti la Carei parcurs de armata română pentru eliberarea Transilvaniei de nord în anul 1944. Prin această acţiune, militarii și-au propus să atragă atenţia asupra respectului pe care îl merită veteranii de război.

În acest an, traseele au o lungime de aproximativ 1.000 de kilometri și trec prin următoarele localități: Curtea de Argeș, Sibiu, Sighișoara și Târgu Mureș, respectiv localitățile: Iași, Piatra Neamț, Vatra Dornei, Bistrița, Târgu Mureș, Oarba de Mureș, Cluj Napoca, Zalău, Satu Mare și Carei.

Cele două trasee vor avea ca punct de întâlnire localitatea Târgu Mureș, unde luni, 28 septembrie, de la ora 12.30, se va desfășura o ceremonie comemorativă dedicată militarilor care au luptat pentru eliberarea municipiului Târgu Mureș.

În fiecare dintre localitățile în care s-au desfășurat lupte, purtătorii ștafetei vor înmâna un drapel național veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, urmând ca acestea să fie predate autorităților locale și să fie arborate pe un edificiu reprezentativ pentru comunitate.

Foto: Arhiva www.satmareanul.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.