Doi caricaturişti români vor fi premiaţi la Festivalul de Caricatură din Israel

caricatura

Doi caricaturiști români, Constantin Ciosu şi Nicolae Ioniţă, vor fi premiaţi joi, 24 septembrie de la ora 18.00, la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Caricatură de la Haifa (Israel). Evenimentul din Israel reuneşte lucrări realizate de artişti din întreaga lume, selecţionate în urma unui concurs desfăşurat în vara acestui an. Festivalul Internaţional de Caricatură de la Haifa începe joi şi se va încheia pe 5 octombrie.

La această ediţie a festivalului, Constantin Ciosu a primit menţiunea specială a Comisiei UNESCO pentru Israel la categoria „Viaţa în oraşele multiculturale”, iar Nicolae Ioniţă a primit menţiunea Asociaţiei Jurnaliştilor din Haifa şi Zona de Nord la categoria „Libertatea cuvântului”.

Constantin Ciosu a studiat în cadrul Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. Din anul 1961, desenele şi caricaturile sale au fost preluate de publicaţii internaţionale ca „Punch”; „Pardon”; „Palante”, „Jez”, „Cartoon&Caricature” şi „Euro Jeux & GAG”. De-a lungul carierei sale a primit peste 100 de premii internaţionale, printre care în concursuri de la Skopje, Berningan şi Knokke-Heist, Taipei şi Hanjing, respectiv Presov.

Nicolae Ioniţă s-a născut în 1951 şi a debutat în 1969 la Revista „Urzica”. A participat la peste 150 de expoziţii şi saloane naţionale şi internaţionale de caricatură. Palmaresul său cuprinde peste 10.000 de apariţii cu caricaturi şi ilustraţii în presa românească şi internaţională, 24 de premii naţionale şi 27 de premii internaţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.