O delegație din Ardud a participat la Festivalul „Sătmărenii fără frontieră” din Ungaria (Foto)

Ardud1

Ardud2

Ardud3

Ardud4

Ardud5

Ardud6

Ardud7

Festivalul „Sătmărenii fără frontieră” a avut loc sâmbătă, 19 septembrie, în orașul Nagyecsed (Ungaria), unde au participat delegații din România, Polonia și Ungaria. Orașul Ardud și-a făcut simțită prezența încă de la parada oficială, unde fanfara din Ardud, condusă de prof. Mircea Câcu, a încântat audiența cu inconfundabilele ritmuri ale melodiilor de acest gen.

După deschiderea oficială a evenimentului, Ansamblul folcloric „Cetatea Codrului” al Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea” din Ardud a dat startul manifestărilor cu un program cultural-artistic compus din mai multe dansuri folclorice românești dar și recitaluri muzicale ale interpreților ansamblului, printre care amintim: Alina Sabău, Lucia Sabău, Viorel Variu și Cornel Pop.

Cu ocazia acestei vizite au mai avut loc și alte discuții privind implementarea unui proiect în oglindă pentru cele două oraşe având ca scop crearea unor facilități comerciale prin realizarea unei piețe agroalimentare în orașul Ardud.

Primarul şi consilierii oraşului Nagyecsed cu care Ardudul este înfrăţit şi-au arătat bunăvoinţa şi disponibilitatea de a ajuta cu documentaţia necesară pentru implementarea proiectului în oglindă privind piaţa agroalimentară.

Delegația a fost condusă de primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma şi de directorul Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea”, Mircea Câcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.