FDG vrea candidat propriu la Primăria Satu Mare

FDG3

candidatii

Forumul Democrat German (FDG), filiala Satu Mare vrea să vină cu candidați proprii atât pentru scaunul de primar al municipiului, reședință de județ cât și pentru Consiliul Local, în cadrul alegerilor care vor avea loc în 2016. Anunțul a fost făcut public în cadrul unei conferințe de presă organizate azi, 22 septembrie, de către vicepreședintele regional al FDG, Ștefan Kaiser și de cei trei potențiali candidați la Primăria Satu Mare: Ioan Leitner, Iosif Holczli și Ștefan Ressler.

Cei trei aspiranți pentru a candida din partea FDG la Primăria Satu Mare și-au anunțat intenția și s-au înscris pe o listă care va fi supusă în următoarele trei săptămâni unui sondaj, care va fi organizat pe un eșantion de 1.000 de sătmăreni.

Potrivit celor prezenți la conferința de presă de azi, sătmărenii vor fi întrebați dacă vor un etnic german la Primăria Satu Mare și, pe care dintre cei trei potențiali candidați i-ar vota.

Pentru orice eventualitate însă, FDG Satu Mare continuă negocierile atât cu aliații lor vechi, UDMR-ul, cât și cu PNL-ul. De liberali îi leagă susținerea lui Klaus Iohannis în campania de la prezidențiale din 2014.

Cu toate acestea, liderii FDG se arată conștienți de faptul că, în condițiile în care vor porni cu un candidat propriu pentru câștigarea Primăriei Satu Mare, vor trebui să rupă alianța cu UDMR-ul. Trebuie spus că în baza aceste alianțe, vechi de 25 de ani, FDG-ul avea locurile asigurate pe listele UDMR atât la Consiliul Local cât și la Consiliul Județean Satu Mare.

În prezent, la nivel de județ, FDG-ul are șapte primari, șapte viceprimari și 38 de consilieri locali proprii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.