Oaspeți din străinătate la „Săptămâna Mobilității Europene” din Satu Mare

apm1

apm2

Cu ocazia evenimentului ecologic „Săptămăna Mobilității Europene” (16-22 septembrie) APM Satu Mare a organizat diverse acțiuni de informare și conștientizare cu privire la importanța protecției mediului înconjurător, sub deviza „Alege. Schimbă. Combină”.

La aceste acțiuni au participat 27 de elevi și însoțitori din străinătate, și anume: 12 elevi și trei însoțitori din Polonia; patru elevi și doi însoțitori din Germania și patru elevi și doi însoțitori din Turcia. Aceștia au venit în țara noastră în cadrul programului Erasmus + „Back to our future” desfășurat de Școala Gimnazială Porumbești.

Astfel, încursul zilei de vineri, 18 septembrie oaspeții au vizitat expoziția de fotografii realizată de Bikfalvi Zsolt, la Complexul de educație ecologică „Casa verde” din Grădina Romei. În cadrul acestei vizite, oaspeții din străinătate s-au familiarizat cu istoricul clădirii, care le-a fost prezentat de Elek Emese, consilier din cadrul APM Satu Mare.
În data de 19 septembrie, oaspeții au participat la o amplă acțiune care a promovat mersul pe bicicletă şi cu caiacul, ca mijloace alternative de deplasare în Valea Someşului.

Azi, 21 septembrie, oaspeții din străinătate au vizitat tabăra ecologică de la Tarna Mare „Așezământul pentru natură și iubire creștină”, unde au fost profund impresionați de această locație manifestându-și dorința ca pe viitor să-și petreacă un sejur în această tabără ecologică, unde au văzut pentru prima dată mobilier realizat din hârtie reciclată și căsuțe contruite din PET-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.