Directorii de școli, băgați în ședință de prefect

directori1

directori2

După toxiinfecția de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, prefectul Eugeniu Avram i-a băgat azi, 21 septembrie, în ședință pe toți directorii de școli din județ. Întâlnirea cu șefii unităților de învățământ a avut loc în sala mică de ședințe a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Inspectorul școlar general, Călin Durla, a declarat că directoarea Școlii „Constantin Brâncoveanu” a fost demisă deoarece after-school-ul nu avea toate documentele în regulă. Potrivit acestuia învățătoarea care îi supraveghea după-amiază pe copiii trebuia să aibă un contract cu școala dar și aprobarea IȘJ Satu Mare, dar aceasta nu a depus nicio cerere în acest sens. Durla mai spune că în județ este un singur after-school autorizat potrivit legislației în vigoare și că acesta se află la Școala „Grigore Moisil”.

În urma analizelor efectuate cu privire la toxiinfecția alimentară, directorul DSP Satu Mare, Dan Cojoc, spune că s-a identificat existența stafilococilor atât în probele prelevate din mâncarea pe care copiii au consumat-o în acea zi cât și în probele recoltate de la pacienți.

Ca urmare al acestui incident a fost suspendată activitatea de catering a firmei respective, societatea comercială fiind amendată cu 10.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.