Balonul cu aer cald nu și-a mai luat zborul de pe Stadionul „Someșul”

balon1

balonul2

balon3

Conform programului planificat pentru ziua de azi, 20 septembrie, în vederea marcării evenimentului ecologic „Săptămâna Mobilităţii Europene” (16-22 septembrie) pe Stadionul „Someşul” din Satu Mare, organizatorii au aşteptat cu nerăbdare sosirea balonului cu aer cald pentru a oferi momente inedite sătmărenilor, în special copiilor.

La ora 07.30 reprezentanţii Clubului aeronautic din Tiszaujvaros (Ungaria) au început pregătirile pentru ancorarea balonului cu aer cald, dar, din păcate nu au putut finaliza acţiunea deoarece condiţiile meteorologice nu au permis acest lucru. Ultimele prognoze meteorologice sosite din partea ISU Satu Mare la ora 10.30 i-au determinat pe organizatori să anuleze programul manifestaţiilor propuse pentru azi.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care a sprijinit organizarea acestui eveniment pentru sătmăreni, şi-a manifestat dorinţa ca în viitorul cel mai apropiat, în cadrul unei noi acţiuni care urmează să se organizeze la nivelul judeţului Satu Mare, ca moment inedit pentru sătmăreni, să faciliteze ridicarea unui balon cu aer cald ca simbol al evenimentului, pentru promovarea transportului alternativ aerian.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.