Două mașini cu numere de Satu Mare, incendiate la Roma (Foto)

masina1

masina2

masina3

masina4

Trei mașini cu numere românești, două cu numere de Satu Mare și una de Galați, au fost incendiate în capitala Italiei, Roma, în noaptea de vineri, 18 spre azi, 19 septembrie. Proprietarii și-au găsit azi dimineață mașinile total distruse. Aceștia se plâng de atitudinea autorităților italiene care nu fac aproape nimic pentru a rezolva aceste cazuri care s-au înmulțit extrem de mult de la începutul acestui an.

Potrivit unuia dintre sătmărenii care și-a găsit azi dimineață mașina distrusă de flăcări, crede că este vorba despre aceeași bandă care la începutul anului a dat foc și altor mașini cu numere de România. Acesta mai spune că de atunci au mai fost și alte cazuri, unele chiar în urmă cu câteva săptămâni, care nu au fost deloc mediatizate. Bărbatul crede că autoritățile încearcă să mușamalizeze aceste cazuri.

La fața locului s-au deplasat carabinierii dar și pompierii italieni. Sătmăreanul nostru spune că mașinile au fost stropite cu o substanță inflamabilă după care li s-a dat foc. Mașinile celor doi sătmăreeni au fost parcate pe aceeași stradă iar autoturismul gălățeanului pe un drum aflat în apropiere. De asemenea, bărbatul spune că pe aceeași stradă unde au fost incendiate mașinile cu numere de Satu Mare a mai fost și o dubiță cu numere românești pe care au încercat să o incendieze dar nu au reușit.

Vă reamintim că, la începutul acestei luni (septembrie) patru mașini cu numere românești au fost incendiate în capitala Italiei, în cartierul Borghesiana din Roma, unde locuiesc foarte mulți români. Incidentul a avut loc la o distanță de șase luni de alte incendieri similare a nouă, cu numere de Satu Mare, distruse pe via San Fili. Focul a izbucnit în noaptea de 26 spre 27 august pe via Bulzi. Din fericire, nu au fost persoane rănite.

Cu aproximativ șase luni, pe 28 februarie și 7 martie, în aceeași zonă au fost incendiate nouă maşini cu număr românesc, toate cu numere de Satu Mare.

Metoda de incendiere a fost aceeaşi atunci, ca și acum: capota stropită cu lichid inflamabil şi apoi aprinsă, pentru ca incendiul să pară consecinţa unui scurt circuit de la motor.

La vremea respectivă, poliția italiană a deschis o anchetă, dar până acum nu a fost dat vreun răspuns.

Pentru mai multe informații legate de mașinile cu numere de Satu Mare incendiate la începutul acestui an la Roma, dați click pe următoarele link-uri:

http://www.satmareanul.net/2015/03/01/cinci-masini-din-satu-mare-incendiate-in-capital-italiei/

http://www.satmareanul.net/2015/03/01/reactie-dura-a-mae-in-cazul-masinilor-cu-numere-de-satu-mare-incendiate-in-roma/

http://www.satmareanul.net/2015/03/08/satmarenii-din-roma-tinta-unui-nou-atac/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.