Cum scăpați de vergeturi în mod natural?

vergeturi1

Vergeturile sunt acele dungi care apar în diferite zone ale corpului ca urmare a întinderii pielii în urma îngrășării sau în timpul sarcinii. Cele mai vizibile urme apar în zona abdomenului, șolduri, coapse sau chiar sâni.

Iată câteva soluții simple și naturale pentru a scăpa de acestea:

1.Aloe Vera

Componentele plantei reprezintă o metodă eficientă de a reduce vergeturile. Ce trebuie să faceți este să frecați o bucată de plantă pe zonele afectate și apoi să clătiți cu apă călduță. O altă variantă ar fi să amestecați un sfert de cană de gel de aloe vera cu 10 capsule de vitamina E și 5 capsule de vitamina A și să aplicați mixtura pe zonele afectate până ce se absoarbe în piele. Repetând acest procedeu zilnic, după câteva săptămâni veți obeserva că vergeturi încep să dispară.

2.Apa

Menținându-vă organismul hidratat pielea dumneavoastră va deveni mai elastică și catifelată. 10 pahare de apă consumate zilnic vă vor ajuta să reduceți urmele vizibile ale vergeturilor. Totodată, trebuie evitat consumul de cafea, ceai, băuturi carbogazoase deoarece acestea produc deshidratarea, ceea ce duce la apariția vergeturilor.

3.Zahărul

Da, ați citit bine. Zahărul se numără printre metodele ce vă pot scăpa de vergeturi. Dar nu consumat, ci aplicat pe piele. Amestecați bine o linguriță de zahăr alb cu câteva picături de ulei de migdale și suc de lămâie. Aplicați amestecul pe zonele afectate și frecați ușor cel puțin 10 minute în fiecare zi înainte de baie. După o lună veți vedea diferența.

4.Uleiul de măsline

Masați zonele cu probleme cu ulei de măsline cald pentru a îmbunătății circulația sângelui și a reduce semnele. Lăsați să se absoarbă aproximativ o oră. Pentru a vă hidrata corpul alcătuiți un amestec din ulei de măsline, oțet și apă, pe care lăsați-l să acționeze peste noapte.

5.Zeama cartofilor

Feliați un cartof în bucăți groase și folosiți-le pentru a vă freca cu ele pe zonele cu vergeturi timp de câteva minute. Lăsați să de usuce lichidul din cartof înainte de a vă spăla, deoarece acesta conține vitamine și minerale ce ajută la refacerea celuleor pielii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.