Toxiinfecție alimentară la Școala „Constantin Brâncoveanu” din Satu Mare

toxiinfectie

11 copii, elevi în clasele I-III, aflați în programul after school la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Satu Mare și o învățătoare au ajuns azi, 17 septembrie la spital după ce au consumat mâncarea furnizată de o firmă de catering.

Din informațiile pe care le deținem, copiii au mâncat macaroane cu brânză aduse de la Restaurantul „Green House” de pe Bulevardul Cloșca din Satu Mare.

Cei 11 copii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Satu Mare. Trei dintre aceștia au fost transferați la Secția de Boli Contagioase, iar restul au rămas sub supraveghere la UPU. Potrivit medicilor nu este vorba despre cazuri grave. Până la această oră (20.30) doi copii au fost deja lăsați acasă.

Pacienților li s-au prelevat probe de sânge dar și conținut gastric în vederea depistării agentului epidemiologic (cel care a cauzat toxiinfecția). Totodată, reprezentanții DSP au prelevat probe și de la Restaurantul „Green House”. În prima fază a fost suspendată activitatea firmei, societatea comercială fiind amendată cu 10.000 de lei.

Verificările continuă în acest caz.

Vom reveni cu amănunte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.